Mäsová roláda Jankovej krstnej

Autor receptu: sjuz

Túto roládu od svojej krstnej môj manžel zbožňuje... :)

20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zmiešame mleté mäso s vegetou a kondenzovaným mliekom a necháme stáť 24 hodín.
  2. Rovnomerne rozvaľkáme na mokrú čistú utierku na veľkosť plechu a navrch urobíme praženicu z 5 vajec. Na praženicu poukladáme šunku alebo mäkkú salámu, a podľa chuti syr, hrášok, šampiňóny...
  3. Pomocou utierky zrolujeme na alobal, a zabalené v alobale pečieme na plechu s vodou 1 hodinu. Po hodine alobal odokryjeme, a ešte zapečieme do červena. Po vychladnutí nakrájame na plátky a podávame ako súčasť studenej misy alebo samostatne so zeleninou, podľa chuti.