Mäsová roláda Jankovej krstnej
Autor receptu: sjuz
Túto roládu od svojej krstnej môj manžel zbožňuje... :)
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Zmiešame mleté mäso s vegetou a kondenzovaným mliekom a necháme stáť 24 hodín.
- Rovnomerne rozvaľkáme na mokrú čistú utierku na veľkosť plechu a navrch urobíme praženicu z 5 vajec. Na praženicu poukladáme šunku alebo mäkkú salámu, a podľa chuti syr, hrášok, šampiňóny...
- Pomocou utierky zrolujeme na alobal, a zabalené v alobale pečieme na plechu s vodou 1 hodinu.
Po hodine alobal odokryjeme, a ešte zapečieme do červena.
Po vychladnutí nakrájame na plátky a podávame ako súčasť studenej misy alebo samostatne so zeleninou, podľa chuti.