Marlenka (fotorecept)

Autor receptu: indira

Tento recept mam od kolegyne,torta ma uzasnu chut!Piekla som ju prvy krat,no urcite ju v najblizsom case upeciem zas.Len sa po nej zaprasilo!!

12
porcií
60 minút
príprava
3-4 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si uvarime salko-3hod. Priprava cesta-Do pohara dame 1pl sody bikarb.pridame 1KL octu a rozmiesame.V hrnci rozpustime 2 pl medu,maslo,pridame cukor,vajcia a rozmiesamu sodu.Za staleho miesania varime na miernom ohni.Ked sa na zmesi objavi pena,odstavime zo sporaka a po chvili preosejeme muku.
  2. Vypracujeme cesto a nechame 1/2hod odpocinut.Z cesta urobime valcek a rozdelime ho na 8 casti.
  3. Kazdu cast vyvalkame na tenko na pomucenej doske.Na cesto polozime tortovu formu a cesto obrezeme do pozadovaneho tvaru.Kazdu cast cesta pecieme zvlast na plechu vystlanym papierom na pecenie.pecieme 3-4minutky.Upecene cesto vyberieme a co najskor dame dole z papiera na pecenie.
  4. 1 z platov nastruhame na jemnom struhadle a zmiesame s posekanymi orechami,mozme pridat 1KL kakaa.Tymto posypeme vrch Marlenky.
  5. PLNKA-Zmaknute maslo vyslahame so Salkom do peny a naplnime vsetky platy.
  6. Vrch Marlenky potrieme kremom,posypeme nastruhanou orechovou zmesou a polejeme roztopenou cokoladou
  7. DOBRU CHUT!!