Marlenka (fotorecept)
Autor receptu: indira
Tento recept mam od kolegyne,torta ma uzasnu chut!Piekla som ju prvy krat,no urcite ju v
najblizsom case upeciem zas.Len sa po nej zaprasilo!!
12 porcií |
60 minút príprava |
3-4 minút na 160 °C |
Postup
- Najprv si uvarime salko-3hod.
Priprava cesta-Do pohara dame 1pl sody bikarb.pridame 1KL octu a rozmiesame.V hrnci rozpustime 2 pl medu,maslo,pridame cukor,vajcia a rozmiesamu sodu.Za staleho miesania varime na miernom ohni.Ked sa na zmesi objavi pena,odstavime zo sporaka a po chvili preosejeme muku.
- Vypracujeme cesto a nechame 1/2hod odpocinut.Z cesta urobime valcek a rozdelime ho na 8 casti.
- Kazdu cast vyvalkame na tenko na pomucenej doske.Na cesto polozime tortovu formu a cesto obrezeme do pozadovaneho tvaru.Kazdu cast cesta pecieme zvlast na plechu vystlanym papierom na pecenie.pecieme 3-4minutky.Upecene cesto vyberieme a co najskor dame dole z papiera na pecenie.
- 1 z platov nastruhame na jemnom struhadle a zmiesame s posekanymi orechami,mozme pridat 1KL kakaa.Tymto posypeme vrch Marlenky.
- PLNKA-Zmaknute maslo vyslahame so Salkom do peny a naplnime vsetky platy.
- Vrch Marlenky potrieme kremom,posypeme nastruhanou orechovou zmesou a polejeme roztopenou cokoladou
- DOBRU CHUT!!