Marlenka bez vaľkania
Autor receptu: marendacova
Áno, táto torta alebo kto chce aj zákusok sa skutočne nevaľká a to značne uľahčuje postup prípravy tohto lahodného zákusku, ktorý mnohí poznajú zvačša z cukrární. Ja som si ho pravdu-povediac dokombinovala z rôznych receptom a pridala som si tam aj svoju verziu a teraz Vám ho všetkým ponúkam...
16 porcií |
180 minút príprava |
60 minút na 165 °C |
Postup
- Vo vodnom kúpely si roztopíme Heru, vyberieme z kúpeľa a pridáme 3 celé vajcia, dobre zamiešame, pridáme cukor, sodu bikarbonu, med, nakoniec hladku múku a všetko dobre zamiešame. Pripravené cesto roztierame v tenkej vrstve lyžičkou na papier na pečenie, na ktorý si predtým perom okreslíme tortovu formu ako predlohu, aby boli všetky pláty rovnako veľké. Rúru predhrejeme na 165 stupňov a pri pečení dávame pozor, lebo cesto sa upečie rýchlo. Tento postup opakujeme cca. 8 x alebo do minutia cesta.Jeden plát rozmrvím najemno a posypem tým na koniec tortu.
- PLNKA:Salko varime 1 hodinu v tlakovom hrnci a nechame vychladnúť. Z mlieka a pudingového prašku uvaríme puding, maslo vymiešame do hladka, v druhej nádobe vymiešame salko s vychladeným pudingom a obe vrstvy pomaly spájame na hladkú masu. Zmes natierame na pláty (cca po 3 PL plnky na jeden plát), posledný plát ukončíme plnkou a posypeme omrvinkami a orechmi. Torta je najlepšia po odstáti v chladničke až na druhý deň, medové pláty zmeknú, moje deti túto tortu milujú, úplne sa rozpúšťa na jazyku...