Marinovaný králik
Autor receptu: uschi
Jednoduchý na prípravu, ale pritom úžasne chutný. Veď posúďte sami!
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Králika stiahnutého z kože poriadne umyjeme a rozporciujeme.
- Pripravíme si marinádu. Olej vymiešame s vodou, horčicou, soľou, čiernym korením, prelisovaným cesnakom, pálivou paprikou a kečupom. Mäso vložíme do pripravenej marinády a necháme v chlade odležat cez noc.
- Králika dáme do pekáča a prelejeme marinádou. Upečieme do chrumkava v predhriatej rúre na 200 stupňov. Počas pečenia mäso obrátime a prelievame výpekom.
- Upečeného králika naservírujeme na tanier, podávame s ryžou a ozdobíme zeleninou.
Dobrú chuť!