Marinovaný králik

Autor receptu: uschi

Jednoduchý na prípravu, ale pritom úžasne chutný. Veď posúďte sami!

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Králika stiahnutého z kože poriadne umyjeme a rozporciujeme.
  2. Pripravíme si marinádu. Olej vymiešame s vodou, horčicou, soľou, čiernym korením, prelisovaným cesnakom, pálivou paprikou a kečupom. Mäso vložíme do pripravenej marinády a necháme v chlade odležat cez noc.
  3. Králika dáme do pekáča a prelejeme marinádou. Upečieme do chrumkava v predhriatej rúre na 200 stupňov. Počas pečenia mäso obrátime a prelievame výpekom.
  4. Upečeného králika naservírujeme na tanier, podávame s ryžou a ozdobíme zeleninou. Dobrú chuť!