Kurací steak
Marinované kuracie steaky s grilovaným ananásom a karibskou salsou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Čerstvý ananás nakrájame. 250 g z neho odoberieme do misky na marinádu, pridáme zvyšné ingrediencie na marinádu, rozmixujeme a asi polovicu marinády odložíme na neskôr. Kuracie steaky vložíme do marinády
a necháme odležať.
- Med a odloženú polovicu marinády zvaríme v hrnci na hustú omáčku.
- Kuracie steaky dáme na rozpálený gril potretý olejom. Opekáme z oboch strán asi 5 minút. Mäso priebežne potierame hustou medovou marinádou. Hotové steaky zložíme z grilu a na záver potrieme zvyšnou marinádou. Ananás opekáme na grile spoločne s mäsom.
- Suroviny na salsu najemno nasekáme, vmiešame olej a dochutíme soľou.
- Grilované kuracie steaky podávame so salsou a s grilovaným ananásom.
|