Marinované kuracie rezančeky

Autor receptu: afataga

V piatok tu bolo toľko snehu, že som sa nedostala na nákup, tak som bola nútená variť zo zásob v mrazničke a špajzi, takže som použila aj konzervy. Výsledok je toto jedlo.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z uvedných surovín si urobíme marinádu, prsia nakrájame na rezančeky a necháme marinovať najlepšie cez noc, nesoliť.
  2. Na panvicu dáme olej, mäso osolíme a šupneme do rozpáleného oleja a necháme zatiahnuť, ide to rýchlo, pridáme mrazenú fazuľku a chvíľu miešame.
  3. O chvíľu pridáme šampióny a pretlak a zasa chvíľu miešame.
  4. Nakoniec dochutíme sójovou omáčkou a popr. dosolíme.
  5. Podávala som s ryžou, ktorú som ochutila kurkumou a petržlenovou vňaťou a k tomu šalátik: čínska kapusta, paradajky, červená cibuľa, soľ, olivový olej a šťava z citróna. Pozn.: treba trochu menej oleja do marinády, ja som to trochu prehnala.