Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Marinovaná cvikla: Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 30 minút podľa veľkosti cvikly. Cviklu potom olúpeme a nakrájame na kolieska. Pomarančovú šťavu a portské víno zredukujeme na polovičný objem a necháme vychladnúť. Nakrájanú cviklu zalejeme vychladnutou marinádou a marinujeme aj cez noc.
  2. Krokant z lieskových orechov: Lieskovce opečieme nasucho s cukrom. Keď cukor s orieškami skaramelizuje, preložíme krokant na tanier a necháme vychladnúť. Vychladnuté ich môžeme trochu rozdrviť.
  3. Krém z píniových orechov: Píniové orechy opečieme nasucho, osolíme a zalejeme smotanou, krátko povaríme a rozmixujeme dohladka na krém.
  4. Kozí syr nakrájame na kolieska a prekladáme ho plátkami marinovanej červenej repy. Pridáme krém z píniových orechov a krokant z lieskových orechov a dozdobíme cviklovou marinádou.