Marinovaná červená paprika (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Takto nakladana paprika je vyborna k roznym zeleninovym salatom, syrom, na oblozene chlebiky, na cestoviny aj na pizzu. Olej v ktorom bola paprika nalozena je chutny, vhodny pouzit na zalievku pre salaty, alebo na potretie zemiakov pred pecenim.

40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cervenu hrubostennu papriku som umyla, vycistila a prekrojila som ju po dlzke na mensie kusky. Papriku som ulozila na plech a dala som ju zapiect pod gril.
  2. Zalezi od hrubky papriky, ale tak zhruba za 30 minut by mala byt paprika takto opecena. Opecenu papriku som dala do misky a prikryla som ju na 10 minut pokrievkou, aby sa zaparila.
  3. Z papriky som osupala zapecenu a sparenu kozu.
  4. Ocistenu papriku som nakrajala na tenke pasiky.
  5. Pohare do ktorych som nakladala papriku som umyla a dala som ich do vyhriatej rury 180C na 15 minut. Papriku som potom nalozila do vychladnutych poharov striedavo s nakrajanym cesnakom a listkami citronoveho tymianu.
  6. Na vrch papriky som polozila este malu vetvicku tymianu.
  7. Papriku som zaliala zalievkou, ktoru som si pripravila zmiesanim oleja, cerveneho vinoveho octu, soli a korenia. Do zalievky som tiez primiesala stavu ktora mi zostala na plechu po upeceni paprik. Papriku treba zalievat postupne. Po kazdom zaliati je treba vidlickou ponadvihovat platky papriky, aby zalievka presla pomedzi vsetky platky. Pohare som zatvorila a odlozila som ich do chladnicky. Z tohoto mnozstva papriky som mala 1 2,5dcl pohar a 1 3dcl pohar.