Marianna rezy

Autor receptu: veronka

orechový kysnutý koláčik známy aj ako žerbo rezy

Suroviny

Postup

  1. Z vlažného mlieka, droždia a cukru najskôr urobíme kvások . Do misky preosejeme múku aby sa prevzdušnila .Pridáme kvások, zmäknutý palmarín a ostatné ingrediencie . Dobre vymiesime a vypracujeme jemné cesto . Prikryjeme obrúskom, na teplom mieste necháme vykysnúť asi hodinu
  2. Kým cesto kysne pripravíme orechovú plnku. Do kastrólika dáme zovrieť mlieko s cukrom a zomleté orechy. Necháme vychladnúť
  3. Ked´ cesto zdvojnásobí svoj objem preložíme ho na dosku. Rozdelíme na 3 časti, každú rozvaľkáme na veľkosť plechu
  4. Plech vystelieme papierom na pečenie.Pomocou valčeka preložíme plát cesta až po okraje plechu. Na cesto dáme slivkový lekvár a orechovú plnku. Znova opakujeme vrstvy. Vrch prekryjeme cestom a popicháme aby nenafúkol a unikala para. Ja som tentoraz na vrch urobila mriežku a pred pečením potrela vajíčkom.
  5. Vrch upečeného koláča polejeme čokoládovou polevou.