Marhuľový koláč

Marhuľový koláč s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tento týždeň som mala zavárala marhule a tak som trocha odložila na dnešné pečenie.* Keby som mala priblížiť tento recept, tak je to koláčik na poslednú chvíľu, zvládne aj začiatočník, jednoducho a rýchlo.

12
porcií
20 minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto + marhule.
  2. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do penista, postupne pridáme tvaroh. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a zľahka vmiešame do tvarohovej zmesi. Vznikne husté cesto. Marhule umyjeme, osušíme a pokrájame na osminky. Dno okrúhlej formy (priemer 27 cm) vyložíme papierom na pečenie a boky formy vymastíme a vysypeme múkou.
  3. Cesto rovnomerne rozotrieme a poukladáme pripravené pokrájané marhule, ktoré zľahka vytlačíme do cesta. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 40-45 do zlatista.
  4. Po upečení a vychladnutí pred podávaním posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
  5. Niečo z môjho zavárania.
  6. Klasický uvarím sirup, zalejem sterilizujem v hrnci 15 minút. Zakryjem dekou do druhého dňa.