Marhuľový dezert (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Viem že takéto alebo podobné recepty na Vareche už sú, mne tento recept poskytla pani Marta Hrašná zo Starej Turej, ktorej týmto zaň ďakujem. Je veľmi jednoduchý, zvládne ho každý začiatočník a výsledok stojí za to...

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame žĺtka s cukrom...
  2. ..a z bielok vyšľaháme tuhý sneh...
  3. Do zmesi žĺtok a cukru postupne vmiešame múku s práškom do pečiva, vodu a olej, potom jemne vpracujeme sneh z bielok, až nám vznikne polotekuté cesto...
  4. ...ktoré vylejeme do tortovej formy vymastenej olejom a vysypanej trochou múky.
  5. Upečieme v rúre dozlatista, ja som piekol pri 180st asi 25 minút, treba si to kontrolovať...
  6. Necháme vychladnúť a povrch potrieme marhuľovým džemom...
  7. Na džem poukladáme marhule z kompótu. Ja som natrafil na dosť rozvarené, mäkké, takže som ich tam nakoniec "rozotrel".. nevyzerá to dobre, ale zakryje to nakoniec posledná vrstva...
  8. ... ktorú si pripravíme nasledovne: šťavu z kompóta doplníme vodou do 0,5 l, pridáme 2 PL kryštálového cukru, Zlatý klas a dobre rozmiešame. Uvaríme krém a natrieme na zákusok.
  9. Povrch posypeme nastrúhanou čokoládou alebo čokoládovou polevou, ja som nemal poruke, tak som posypal Grankom.