Marhuľové rezy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš sviatočný zákusok...
20 porcií |
60 minút príprava |
2x10 minút na 180 °C |
Postup
- Do misy som rozbila 3 celé vajcia, pridala som kryštálový a vanilínový cukor. Všetko spolu som vymiešala do peny, pridala som roztopené maslo a dobre prešľahala.
- Múku, prášok do pečiva, sódu som zmiešala pridala som nastrúhanú citr. kôru aj šťavu a opatrne som vmiešala do cesta. Napokon som pridala mlieko.
- Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a každý korpus sa piekol 10 min. Oba korpusy som dala na mriežky a nechala vychladiť. Veľkosť plechov 27x37 cm.
- Pripravila som si marhule. Umyla som ich a nechala odkvapkať. Keďže som použila čerstvé marhule, musia sa chvíľku povariť. Dĺžka varenia záleží od zrelosti ovocia.
- Marhule som nožom prekrojila na polovice a odkôstkovala.
- Preložila som ich do hrnca, pridala som cukor a zaliala vodou tak, aby boli ponorené vo vode. Nechala som variť iba 5 min. Sirup, ktorý mi pri varení vznikol použijem na tvorbu krému.
- Uvarené som nechala odkvapkať na sitku. Zrelosť všetkých marhúľ je ťažko odhadnúť, niektoré sa rozvarili, ale podstatná väčšina bola akurát.
- Sirup som vyliala do miešacej nádoby, pridala som Zlaté klasy.
- Uvarila som hustú kašu a ešte do teplej som vmiešala maslo. Potom som krém dobre vyšľahala mixérom a dala do chladničky schladiť. Pred použitím som krém znova prešľahala.
- Na podnos som uložila prvý korpus. Poliala som ho marhuľovicou a potrela horúcim marhuľovým džemom.
- Natrela som ho polovicou krému.
- Na krém som uložila marhule.
- Marhule som natrela druhou polovicou krému. Uložila som do chladničky poriadne schladiť, lebo na vrch pôjde ešte šľahačka.
- Smotanu, cukor a Smetafix som vyšľahala a šľahačku som natrela na krém. Odložila som si časť šľahačky na zdobenie vrchu.
- A položila som druhý korpus. Koláč som dala na noc do chladničky. Po 2 hodinách tuhnutia je potrebné zaťažiť.
- Prajem vám dobrú chuť..)