Marhuľové oči (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Obmena moravských koláčov s čerstvým ovocím.

45
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Postup

  1. Z trošky teplého mlieka, lyžičky cukru a štipky soli pripravíme kvások, vlejeme do múky, pridáme rozpustený tuk, zvyšný cukor vymiesime cesto a necháme nakysnúť. Po nakysnutí preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku 1cm a pomocou pohára vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie a necháme 10 minút podkysnúť. Zatiaľ si umyjeme a odkôstkujeme marhule. Pomocou ďalšieho pohára s priemerom dna menším o 1 cm ako sú vykrojené kolieska zatlačíme do kolieska jamku
  2. do jamnky nasypeme pol lyžičky cukru a položíme polovicu marhule hore bruškom
  3. okraje koliesok potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť
  4. kým sa piekli marhuľové oči, niekoľko marhulí som zabalila do cesta na parené buchty
  5. hotové oči posypeme práškovým cukrom
  6. parené buchty kakaom alebo makom...Dobrú chuť