Marhuľové oči (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Obmena moravských koláčov s čerstvým ovocím.
45 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 150 °C |
Postup
- Z trošky teplého mlieka, lyžičky cukru a štipky soli pripravíme kvások, vlejeme do múky, pridáme rozpustený tuk, zvyšný cukor vymiesime cesto a necháme nakysnúť. Po nakysnutí preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku 1cm a pomocou pohára vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie a necháme 10 minút podkysnúť. Zatiaľ si umyjeme a odkôstkujeme marhule. Pomocou ďalšieho pohára s priemerom dna menším o 1 cm ako sú vykrojené kolieska zatlačíme do kolieska jamku
- do jamnky nasypeme pol lyžičky cukru a položíme polovicu marhule hore bruškom
- okraje koliesok potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť
- kým sa piekli marhuľové oči, niekoľko marhulí som zabalila do cesta na parené buchty
- hotové oči posypeme práškovým cukrom
- parené buchty kakaom alebo makom...Dobrú chuť