Marhuľové kocky (fotorecept)

Autor receptu: maja22

Tento recept sem chcem dať, lebo doteraz som sa s takým nestretla. Ja som sa k nemu dostala vďaka narodeninovej oslave mojich synovcov. Hľadala som ho medzi rôznymi receptami, no nepodarilo sa, tak som si ho potom musela vyžiadať od tety. Netuším vôbec pôvod tohto receptu, takže neviem kto je autorom, no mojej rodine a zatiaľ všetkým čo ho ochutnali veľmi chutil, tak dúfam, že bude aj vám.

Suroviny

Postup

  1. toto sú potrebné suroviny
  2. Ja si najprv uvarím žĺtkový krém: 2/3 mlieka s cukrom privedieme k varu v 1/3 mlieka si rozmiešame krémové prášky Zlatý klas spolu so žĺtkami a vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Tento zasypeme vanilínovým cukrom, aby sa nám nevytvorila kôra. Puding necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom ho vyšľaháme a po častiach pridávame mäkké maslo.
  3. pokiaľ nám puding chladne, tak si urobíme cesto: celé vajcia vyšľaháme spolu s cukrom na hustú penu, pred koncom pridáme 1 polievkovú lyžicu oleja. Zľahka primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré rovnomerne rozotrieme na papier na pečenie a pečieme pri teplote 200°C asi 10-12 minút .
  4. Z plátov odstránime papier na pečenie Jeden plat natrieme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť (čokoládová poleva: nad parou si roztopíme mliečnu čokoládu spolu s Cerou)
  5. po stuhnutí opačnú stranu natrieme marhuľovým džemom a priložíme druhým platom, ktorý pokvapkáme šťavou z kompótu a natrieme tenkou vrstvou krému rozložíme odkvapkane marhule a natrieme zvyšným krémom ( ja krem rozdeľujem na polovicu ) Necháme stuhnúť.
  6. vyšľaháme smotanu s 2 lyžicami práškového cukru - ja používam namiesto 33%-nej smotany (živočíšnej) rastlinnú a to HOLÉ netreba ju už sladiť, lebo je osladená. natrieme ju na krém
  7. na vrch nastrúhame čokoládu.
  8. pokrájame na kocky - podávame na tanieriku Prajem dobrú chuť a dúfam, že aj Vám bude chutiť :-)