Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Tento syrový zákusok sme prvý raz pripravovali pred približne tromi rokmi; bol to jeden z prvých receptov, ktoré boli uskutočňené v našej kuchyni a piekli sme ho s milým spolu. Spoločne ho piecť sa stalo zvykom. Recept sme dostali od nášho vtedajšieho projektového vedúceho, ktorý rád pečie tento typ koláčov.

6
porcií
25 minút
príprava
45-55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cheesecake.
  2. Dáme rozpúšťať maslo...
  3. Medzitým rozdrvíme celozrnné keksy.
  4. Rozmrvené keksy dobre zmiešame s rozpusteným maslom a sekanými mandľami, následne zmes utlačíme do tortovej formy a dáme do mrazničky.
  5. Do misy pripravíme krémový syr, cukor muscovado aj vanilkový a šľahačkovú smotanu. Šľaháme ich 3 minúty na najvyššej rýchlosti, do súvislého krému.
  6. Potom postupne pridávame po jednom vajíčku a zašľahávame ich do stratena.
  7. Nakoniec všľaháme aj múku.
  8. Formu aj s korpusom vyberieme z mrazničky, vylejeme naň polovicu krému a uhladíme.
  9. Celú plochu krému potom obložíme marhuľami.
  10. Následne marhule posypeme lupienkami mandlí.
  11. A na vrch opäť vylejeme zvyšný krém, uhladíme. Takto dáme koláč piecť v predohriatej rúre pri teplote 180° na 45 minút.
  12. Po 45 minútach sa na koláč pozrieme, mal by byť jemne zhnednutý. Ak nie je, pečieme ďalej. Takto vyzerá upečený.
  13. Upečený necháme koláč hodinu chladnúť a následne vložíme do chladničky aspoň na 6 hodín. Podávame s marhuľami, môžeme aj so šľahačkou. Koláčom som pokrstila staro-novú "zdedenú" mäsovú vidličku, ktorá sa inak u nás asi nikdy nedočká svojho primárneho účelu:)