Mangový sorbet s radlerom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup- Očistené mango nakrájame na kocky, zalejeme
radlerom, pridáme vanilkový a kryštálový
cukor. Množstvo cukru závisí od sladkosti
manga. Všetko rozmixujeme dohladka
a dáme zamraziť na 24 hodín, počas ktorých
zmes ešte niekoľkokrát premixujeme.
- Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme
žĺtky, vyšľahaný sneh z bielkov, múku a prášok
do pečiva so štipkou soli. Zľahka primiešame
zmes orechov a ovocia a vylejeme
do vymastenej a múkou vysypanej formy.
- Biskupský chlieb pečieme pri teplote
175 °C asi 45 minút zakryté, aby chlebík
nezhnedol. Po upečení necháme vychladnúť,
nakrájame a podávame s mangovým
sorbetom.
|