Broskyňový koláč
Mandľovo-broskyňový koláč s tofu
Autor receptu: lunter
6 porcií |
25 minút príprava |
60 minút na 175 °C |
Postup- Tofu nakrájame na kocky. Jednu broskyňu nakrájame na kocky, druhú na mesiačiky.
- Do misky dáme múku, mleté mandle a kypriaci prášok. V kuchynskom robote rozmixujeme tofu s mandľovým mliekom, trstinovým cukrom, kokosovým olejom a jablčným octom. Zmes zmiešame so suchými ingredienciami.
- Cesto vylejeme do formy na pečenie s priemerom 22 cm, vystlanej papierom na pečenie. Do cesta prisypeme nakrájané broskyne a vrch uhladíme. Na vrch poukladáme mesiačiky broskýň, posypeme lupienkami mandlí a troškou trstinového cukru (podľa toho, aké sladké sú broskyne).
- Pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov približne hodinu. Vychladnutý koláč môžeme posypať troškou práškového cukru.
|