Mandľové sušienky - Cantuccini (fotorecept)
Autor receptu: matavarecha
Sú to trvanlivé talianske chrumkavé sušienky podávajú sa ku káve. My ich pečieme aj na Vianoce :-)
Postup
- Zo surovín pripravíme cesto a dáme na polhodinku do chladničky. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a z každej vytvoríme 25 cm dlhý valček, ktorý roztlačíme rukou na oválny prierez .
Upečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 10-15 minút. Necháme mierne vychladnúť a ostrým nožom nakrájame na 1 cm hrubé plátky, opäť uložíme na plech a upečieme do zlatohneda cca 10 min. Necháme vychladnúť a uložíme do uzavretej dózy.
- zo surovín pripravíme cesto (to maslo je spravne číslo ide tam len 25 g)
- dáme do chladu na 30 minút
- vychladené cesto rozdelíme na 4 časti
- vytvoríme 25 cm dlhý valček, ktorý roztlačíme rukou na oválny prierez
- po upečení
- ostrým nožom nakrájame na 1 cm hrubé plátky, opäť uložíme na plech a upečieme do zlatohneda cca 10 min. Druhý krát som to uložila otočene reznou plochou na papier a lepšie sa to prepieklo
- po upečení
- ja som použila túto arómu z lidla Bittermandel Ol