Mandľové sucháriky (fotorecept)

Autor receptu: petulda

Tieto sucháriky patria medzi naše obľúbené vianočné recepty. Vždy zmiznú zo stola ako prvé - su krásne chrumkavé a isto očaria aj Vás :)

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy si dáme cukor a vajcia, poriadne vyšľaháme.
  2. Do druhej misy si odvážime múku a po malých dávkach ju zamiešavame k vajciam a cukru.
  3. Nakoniec si pripravíme mandle. Taktiež ich zamiešame do masy.
  4. Cesto nalejeme do vymastenej formy. Ja používam formu na srnčí chrbát, ale použiť sa dá aj iná. Niekedy cesto rozdelím na 2 časti a vylejem ho do 2 foriem - sucháriky sú tak síce menšie, ale je ich viac ;)
  5. Pečieme na 150 stupňoch cca 50 minút. Upečený chlebík ihneď vyklopíme na vlhkú utierku (celú ju namočíme a poriadne vyžmýkame).
  6. Chlebík zabalíme do utierky a necháme ho tak vychladnúť.
  7. Po vychladnutí ho nakrájame na tenučké pásiky a tie rozložíme na plech.
  8. Plátky vložíme do rúry vyhriatej na najvyššiu teplotu na cca 5 minút, POZOR nech sa nespália!!! Necháme vychladnúť a uložíme do plechovej dózy, kde ich môžeme skladovať aj niekoľko týždňov. Dobrú chuť! :)