Mandľové sucháriky (fotorecept)
Autor receptu: petulda
Tieto sucháriky patria medzi naše obľúbené vianočné recepty. Vždy zmiznú zo stola ako
prvé - su krásne chrumkavé a isto očaria aj Vás :)
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misy si dáme cukor a vajcia, poriadne vyšľaháme.
- Do druhej misy si odvážime múku a po malých dávkach ju zamiešavame k vajciam a cukru.
- Nakoniec si pripravíme mandle. Taktiež ich zamiešame do masy.
- Cesto nalejeme do vymastenej formy. Ja používam formu na srnčí chrbát, ale použiť sa dá aj iná. Niekedy cesto rozdelím na 2 časti a vylejem ho do 2 foriem - sucháriky sú tak síce menšie, ale je ich viac ;)
- Pečieme na 150 stupňoch cca 50 minút. Upečený chlebík ihneď vyklopíme na vlhkú utierku (celú ju namočíme a poriadne vyžmýkame).
- Chlebík zabalíme do utierky a necháme ho tak vychladnúť.
- Po vychladnutí ho nakrájame na tenučké pásiky a tie rozložíme na plech.
- Plátky vložíme do rúry vyhriatej na najvyššiu teplotu na cca 5 minút, POZOR nech sa nespália!!! Necháme vychladnúť a uložíme do plechovej dózy, kde ich môžeme skladovať aj niekoľko týždňov.
Dobrú chuť! :)