Mandľové rožteky
Mandľové rožteky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborné pohostenie, ktoré poteší hoci aj na sviatky.
24-25 ks porcií |
30 minút príprava |
18-20 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Múku a práškový cukor preosejeme do misy. K nim na strúhadle nastrúhame studený Palmarin alebo maslo, pridáme žĺtok, škrob, mandľovú múku a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme do chladničky stuhnúť.
- Odležané cesto preložíme na pomúčenú pracovnú.
- Z cesta vytvoríme šúľok, z ktorého odoberáme kúsky a tvarujeme rožteky.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme naň rožteky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 18-20 minút.
- Po upečení sú z vrchu svetlé zo spodu zlatisté. Po miernom vychladnutí rožteky obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru. Dobrú chuť.