Mandľové rožteky

Mandľové rožteky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborné pohostenie, ktoré poteší hoci aj na sviatky.

24-25 ks
porcií
30 minút
príprava
18-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Múku a práškový cukor preosejeme do misy. K nim na strúhadle nastrúhame studený Palmarin alebo maslo, pridáme žĺtok, škrob, mandľovú múku a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme do chladničky stuhnúť.
  3. Odležané cesto preložíme na pomúčenú pracovnú.
  4. Z cesta vytvoríme šúľok, z ktorého odoberáme kúsky a tvarujeme rožteky.
  5. Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme naň rožteky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 18-20 minút.
  6. Po upečení sú z vrchu svetlé zo spodu zlatisté. Po miernom vychladnutí rožteky obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru. Dobrú chuť.