Mandľové kornútiky s višňovou plnkou
Autor receptu: redakcia
7 porcií |
30 minút príprava |
5-7 minút na 180 °C |
Postup- Marcipánovú hmotu, mandle, preosiaty cukor, vajce a bielky zmiesime na hladkú hmotu, pridáme preosiatu múku, smotanu, soľ, škoricu a vypracujeme hladké cesto.
- Z kartónu vystrihneme prstenec s priemerom asi 12 cm. Šablónu položíme na papierom vyložený plech a do stredu dáme trošku cesta a rozotrieme ho. Takto pokračujeme, kým neminieme všetko cesto.
- Plátky cesta pečieme pri teplote 180°C asi 5–7 minút. Potom ich zahorúca zvinieme do tvaru kornútikov.
- Višne, cukor, amaretto dáme do hrnca, rozvaríme a zredukujeme na tekutejší džem. Hotové kornútiky naplníme najprv višňovou plnkou (asi jedna lyžica do kornútika) a zvyšok doplníme vyšľahanou šľahačkou s cukrom. Pred podávaním posypeme nasekanými paraorechmi.
|