Mandľové kornútiky s višňovou plnkou

Autor receptu: redakcia

7
porcií
30 minút
príprava
5-7 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Marcipánovú hmotu, mandle, preosiaty cukor, vajce a bielky zmiesime na hladkú hmotu, pridáme preosiatu múku, smotanu, soľ, škoricu a vypracujeme hladké cesto.
  2. Z kartónu vystrihneme prstenec s priemerom asi 12 cm. Šablónu položíme na papierom vyložený plech a do stredu dáme trošku cesta a rozotrieme ho. Takto pokračujeme, kým neminieme všetko cesto.
  3. Plátky cesta pečieme pri teplote 180°C asi 5–7 minút. Potom ich zahorúca zvinieme do tvaru kornútikov.
  4. Višne, cukor, amaretto dáme do hrnca, rozvaríme a zredukujeme na tekutejší džem. Hotové kornútiky naplníme najprv višňovou plnkou (asi jedna lyžica do kornútika) a zvyšok doplníme vyšľahanou šľahačkou s cukrom. Pred podávaním posypeme nasekanými paraorechmi.