Mandľový koláč
Mandľové koláčiky s ricottou
Autor receptu: redakcia
Vyskúšajte v recepte na mandľové koláčiky použiť ricottu. Budú jemné a nadýchané.* Použiť môžete aj tvaroh, ideálny je mäkký, nízkotučný, balený v kocke, ktorý nie je taký riedky ako tvaroh vo vaničke.
6 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup
- Rúru vyhrejeme na 160 °C. Šesť formičiek
s priemerom 10 cm vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie.
- Zmäknuté maslo, 150 g kryštálového cukru, semienka vyškrabané z vanilkového struku a nastrúhanú citrónovú kôru vyšľaháme do bielej peny. Potom do peny postupne a opatrne vmiešame odstáte žĺtky, ktoré musia mať izbovú teplotu.
- Ricottu premiešame s amarettom a vmiešame do maslovej peny. Do peny potom jemne primiešame mandle pomleté najemno alebo mandľovú múku.
- Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na pevný sneh a opatrne ho zapracujeme do pripraveného cesta.
- Cesto rozdelíme do pripravených formičiek
a povrch uhladíme. Navrch rozložíme vrstvu mandľových lupienkov. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút.
- Po upečení necháme koláčiky vo formičkách vychladnúť. Potom okraje cesta obrežeme nožom a koláčiky vyberieme z formičiek. Pred servírovaním zľahka poprášime práškovým cukrom.