Mandarínková torta
Autor receptu: bananalover
Mama mala meniny, a keďže vonku je teplo, nechcela som nič ťažké, tak som našla túto ľahkú mandarínkovú tortu, ktorá nielen vyzerá dobre, ale aj tak chutí :)
15 porcií |
40 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup
- Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, práškový cukor a vajcia elektrickým ručným šľahačom do peny. Múku zmiešame so Zlatým klasom a kypriacim práškom do
pečiva a preosejeme do vyšľahanej hmoty. Všetko dôkladne premiešame.
- Pripravené cesto vlejeme do tortovej formy, (ja som dala s priemerom 21 cm) vyloženej papierom na pečenie a uhladíme do roviny. Pečieme v rozohriatej rúre pri 170-180 °C, cca 35 minút.
- Po upečení stiahneme z korpusu papier na pečenie a necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí korpus dvakrát prerežeme. Vrchnú časť korpusu najemno rozdrobíme, spodnú časť korpusu vložíme do tortovej formy.
- Na náplň si pripravíme tortové želé podľa návodu na obale, použijeme šťavu z kompótu (ja som toľko nemala, tak som doplnila aj vodou). Do teplého želé primiešame 3/4 mandaríniek a zmes nalejeme na korpus vo forme. Prikryjeme druhým plátom korpusu a opatrne pritlačíme. Tortu dáme na cca hodinu do chladničky stuhnúť.
- Na krém si v nádobe dôkladne vyšľaháme smotanu so smetafixom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom a opatrne primiešame tvaroh. Potom do krému primiešame polovicu rozdrobeného korpusu. Krém rovnomerne natrieme na tortu.
- Na vrch torty dáme zvyšnú časť rozdrobeného korpusu a ozdobíme zvyšnými mandarínkami.