Mandarínková narodeninová torta

Autor receptu: andys

Táto tortička vznikla kombináciou rôznych receptov. Je osviežujúca a naozaj vždy sa podarí, takže je vhodná aj pre úplných začiatočníkov. Ešte sa nestalo, žeby sa nezjedla ;)

12
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 165 °C

Postup

  1. Najprv si pripravíme korpus: bielky oddelíme od žĺtok, vyšľaháme ich s cukrom na tuhý sneh (môžeme použiť aj štipku soli, sneh bude pevnejší). Do snehu zľahka vmiešame žĺtky a múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme vo forme, vystlanej papierom na pečenie. Necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus prekrojíme pomocou dlhého noža alebo nite na polovicu. Spodnú časť potrieme lekvárom.
  2. Krém si pripravíme nasledovne: z mandarínkových kompótov zlejeme šťavu, prípadne doplníme do pol litra. Zo šťavy a zlatého klasu uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom na hladký krém, do ktorého postupne vmiešame vychladnutý pudingový krém. Na záver do krému vmiešame časť mandaríniek z kompótu.
  3. Na korpus, potretý lekvárom navrstvíme asi 2/3 krému. Prikryjeme druhou časťou korpusu. Opäť potrieme lekvárom, môžeme naniesť tenkú vrstvu krému. Na povrch naukladáme zvyšné mandarínky. Zvyšným krémom natrieme boky torty. Dáme zachladiť.
  4. Podľa návodu na obale pripravíme tortové želé. Na tortu opatrne založíme obruč z tortovej formy a pritiahneme, pokiaľ sa dá. Polejeme tortovým želé a opäť dáme zachladiť. Pred podávaním tortu ozdobíme šľahačkou, vyšľahanou so stužovačom do tuha.