Mandarínková narodeninová torta
Autor receptu: andys
Táto tortička vznikla kombináciou rôznych receptov. Je osviežujúca a naozaj vždy sa podarí, takže je vhodná aj pre úplných začiatočníkov. Ešte sa nestalo, žeby sa nezjedla ;)
12 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 165 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme korpus: bielky oddelíme od žĺtok, vyšľaháme ich s cukrom na tuhý sneh (môžeme použiť aj štipku soli, sneh bude pevnejší). Do snehu zľahka vmiešame žĺtky a múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme vo forme, vystlanej papierom na pečenie. Necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus prekrojíme pomocou dlhého noža alebo nite na polovicu. Spodnú časť potrieme lekvárom.
- Krém si pripravíme nasledovne: z mandarínkových kompótov zlejeme šťavu, prípadne doplníme do pol litra. Zo šťavy a zlatého klasu uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom na hladký krém, do ktorého postupne vmiešame vychladnutý pudingový krém. Na záver do krému vmiešame časť mandaríniek z kompótu.
- Na korpus, potretý lekvárom navrstvíme asi 2/3 krému. Prikryjeme druhou časťou korpusu. Opäť potrieme lekvárom, môžeme naniesť tenkú vrstvu krému. Na povrch naukladáme zvyšné mandarínky. Zvyšným krémom natrieme boky torty. Dáme zachladiť.
- Podľa návodu na obale pripravíme tortové želé. Na tortu opatrne založíme obruč z tortovej formy a pritiahneme, pokiaľ sa dá. Polejeme tortovým želé a opäť dáme zachladiť. Pred podávaním tortu ozdobíme šľahačkou, vyšľahanou so stužovačom do tuha.