Maľovaná roláda

Autor receptu: abkul

Priznám sa, že rolády veľmi nepečiem, ale keď som dostala od kamarátky recept na Maľovanú roládu, hneď som ho vyskúšala, len som podľa chuti zmenila plnku. S takouto technikou som sa stretla prvý krát, zdá sa mi to výnimočné a tak pridávam recept aj sem. Nie je to až také náročné, treba k tomu viac prípravy. Základ je plech, ktorý sa zmestí do mrazničky a papier vo veľkosti plechu, na ktorý si ceruzkou nakreslíme vybraný vzor. Keď máme toto pripravené, môžeme začať.

20
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame si suroviny na cestíčko a dáme ho do mikrot. sáčka, na ktorom v rožku urobíme malú dierku. Cesto má byť redšie, aby ľahko vytekalo zo sáčka. Na plech položíme predkreslený vzor a naň papier na pečenie. Cestíčkom striekame požadované tvary.Plech dáme na hodinu do mrazničky.
  2. Po hodine urobíme cesto na roládu. Bielky vyšľaháme s cukrom, po jednom pridáme žĺtka a nakoniec múku. Plech vyberieme z mrazničky a nalejeme na vzor pripravené cesto. Ak nám zostalo tmavé cestíčko, tak ho vystriekame len tak do prúžkov po ceste. Pečieme pri 180 stupňoch asi 7-10 minút. Necháme vychladnúť na plechu, nerolujeme. Pôjde to pekne aj za studena. Z vychladnutého cesta pomaly a opatrne stiahneme papier.
  3. Pripravíme plnku: Zlejeme šťavu z višní, doplníme ju vodou do 3dcl a so Zlatým klasom a cukrom uvaríme puding. Necháme vychladnúť na vlažno a opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku so stužovačom. Hotovú plnku natrieme na upečené vychladnuté cesto, poukladáme vykôstkované višne .
  4. No a nakoniec najlepšie, pekne to zrolujeme do rolády a necháme poriadne vychladiť a nakrájame. Dobrú chuť!