Maľovaná roláda
Autor receptu: abkul
Priznám sa, že rolády veľmi nepečiem, ale keď som dostala od kamarátky recept na Maľovanú roládu, hneď som ho vyskúšala, len som podľa chuti zmenila plnku. S takouto technikou som sa stretla prvý krát, zdá sa mi to výnimočné a tak pridávam recept aj sem.
Nie je to až také náročné, treba k tomu viac prípravy.
Základ je plech, ktorý sa zmestí do mrazničky a papier vo veľkosti plechu, na ktorý si ceruzkou nakreslíme vybraný vzor. Keď máme toto pripravené, môžeme začať.
20 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Vymiešame si suroviny na cestíčko a dáme ho do mikrot. sáčka, na ktorom v rožku urobíme malú dierku. Cesto má byť redšie, aby ľahko vytekalo zo sáčka.
Na plech položíme predkreslený vzor a naň papier na pečenie. Cestíčkom striekame
požadované tvary.Plech dáme na hodinu do mrazničky.
- Po hodine urobíme cesto na roládu. Bielky vyšľaháme s cukrom, po jednom pridáme žĺtka a nakoniec múku. Plech vyberieme z mrazničky a nalejeme na vzor pripravené cesto.
Ak nám zostalo tmavé cestíčko, tak ho vystriekame len tak do prúžkov po ceste.
Pečieme pri 180 stupňoch asi 7-10 minút.
Necháme vychladnúť na plechu, nerolujeme. Pôjde to pekne aj za studena.
Z vychladnutého cesta pomaly a opatrne stiahneme papier.
- Pripravíme plnku:
Zlejeme šťavu z višní, doplníme ju vodou do 3dcl a so Zlatým klasom a cukrom uvaríme puding. Necháme vychladnúť na vlažno a opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku so stužovačom. Hotovú plnku natrieme na upečené vychladnuté cesto, poukladáme vykôstkované višne .
- No a nakoniec najlepšie, pekne to zrolujeme do rolády a necháme poriadne vychladiť
a nakrájame. Dobrú chuť!