Malinový džem
Autor receptu: natassa22
Sezóna ovocia a teda malín zahájená, môžme robiť džemíky.
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Maliny som si rozmixovala ponorným mixérom, zasypala cukrom a nechala postáť niekoľko hodín.
- Pred varením som do zmesy vyliala šťavu z citróna, premiešala a v menších dávkach varila cca 15 minút na miernom plameni, nech sa vyparí nadbytočná voda.
Skúška hustoty - odoberte lyžičkou trochu džemu a dajte na studený tanierik. Behom pár minút, keď zmes vychladne, vydíme, či je džem hustý dostatočne.
- Ak máme správnu hustotu, odstavíme zo sporáka, a ešte horúci džem lejeme do pohárov. Tie otočíme hore dnom, tým sa poháre zasterilizujú.
Všetky poháriky dáme na tmavé miesto pod deku, alebo utierku, kde ich necháme do druhého dňa vychladnúť.
Mne vyšlo z kila malín na 4 poháriky džemu.
Dobrú chuť :)