Malinovo-orechová torta bez múky (fotorecept)

Autor receptu: opicka94

Táto torta je v našej rodine obľúbená pretože je svieža, nie je presladená a hlavne - vždy bola robená s láskou :)

12
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme mletú kávu a oriešky.
  2. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka zmiešame s pripravenou orechovou zmesou. Nalejeme do vymastenej formy a pečieme pri teplote 180° asi 30 minút, moja rúra pečie trošku slabšie tak si korpus strážte aby nevyschol :)
  3. Kým sa nám pečie, pripravíme si plnku. Ja som použila mrazené maliny, ale čerstvé sú samozrejme najlepšie :) Nechala som ich chvíľku v teple v sitku, aby zmäkli a aby odkvapkala zbytočná šťava, nech plnka nie je riedka. Ja si zvyknem odložiť 2 hrste malín bokom, pretože mrazené sa rozpadnú a chcem tam mať aj celé kusy.
  4. Zmiešame kyslú smotanu, cukor a oriešky. Nakoniec pridáme maliny.
  5. Vychladnutý korpus prerežeme na 2 časti, spodný plát pokvapkáme rumom alebo čajom. Natrieme väčšou časťou plnky a na ňu poukladáme odložené maliny.
  6. Prikryjeme druhým plátom, opäť jemne pokvapkáme rumom alebo čajom a celý koláčik natrieme zvyšnou plnkou.
  7. Tortu môžete posypať orieškami, poukladať maliny alebo poliať čokoládou. Ja som posypala strúhanou čokoládou, ale fantázii sa medze nekladú :) Necháme v chladničke aspoň cez noc, no najlepšie je 24 hodín :)
  8. Tu som tortu poliala štavou z malín uvarenou s troškou zlatého klasu.
  9. A takto vyzerá tortička v reze, robila som ju prvý krát :) Prajem dobrú chuť :)