Malinová torta (fotorecept)
Malinovo-maková torta (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Túto dobrotu som prvýkrát ochutnala v jednej rakúskej reštaurácii a keďže ma tá chuť
ihneď očarila, rozhodla som sa tortičku upiecť aj doma.
12 porcií |
40 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky vysľaháme na tuhý sneh.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli do peny. Postupne pridáme žĺtky, mletý mak, orechy, citrónovú kôru a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
- Vzniknuté cesto je trochu tuhšie. Cestom naplníme tortovú formu (priemer 22 cm) a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 40 minút pri 180 °C.
- Na prípravu krému si najprv vyšľaháme šľahačku, postupne pridáme tvaroh, kyslú smotanu, cukor, citrónovú šťavu a kôru.
- Plátky želatíny necháme napučať v studenej vode. Po napučaní zlejeme vodu, vložíme do mikrovlnky na 20 sekúnd. K rozpustenej želatíne pridáme 2 PL hotového krému, zamiešame k zvyšku krému a ešte raz dobre premiešame. Tvarohovú náplň rovnomerne nanesieme na korpus a uhladíme. Na 2 - 3 hodiny uložíme do chladničky.
- Na prípravu polevy rozmixujeme maliny s cukrom. Ak použijete mrazené maliny, nechajte ich prejsť varom až potom vložte do mixéra a rozmixujte. Červenú tortovú želatínu pripravíme podľa návodu, premiešame s malinovým pretlakom. Nanesieme na náplň a uhladíme. Na stuhnutie uložíme do chladničky na 2 - 3 hodiny.
- Môžte použiť aj jahody alebo maliny s jahodami. Ja by som vyskúšala aj s višňami.
- Po stuhnutí ľubovoľne ozdobíme a nakrájame.
- V reze :)