Plnené datle

Malinovo-karamelové datle

Autor receptu: siuuu

Jednoduchá, zdravšia a chutná maškrta. Ďalší z mojich tzv. recyklačných receptov.* Zostalo mi po troche čerstvo urobeného malinového džemu a karamelového krému z iného pečenia, tak som ich takto využila...

10 minút
príprava

Postup

  1. Datle zhora narežeme a vyberieme kôstky. Džem aj krém si dáme do cukrárskeho vrecka (každý osobitne) a pomocou vrecka s malým otvorom plníme. Ja som dospodu dala džem, naň krém a ešte trošička džemu.
  2. Džem som si pripravila tak, že som rozvarila mrazené maliny s kvapkou vody a troškou cukru, zmes som následne prepasírovala, samozrejme komu nevadia zrniečka, nemusí pasírovať. Krém je v tomto prípade iba na slabučkom plameni roztopená jemná Lotus nátierka (označená je ako Spread), ktorá má výbornú chuť aj konzistenciu a dobre sa s ňou robí.
  3. Nakoniec som takto naplnené datle ozdobila tým, čo dom dal - chrumkavými kúskami, rozmrveným Lotus keksíkom, sušenými aj čerstvými malinami. Ale fantázii sa medze nekladú, takže každý podľa svojej chuti.