Malinová torta s parížskym krémom (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Tortu som robil kolegovi na narodky a keďže sa jemu a jeho hosťom páčila, tak ju ukážem aj Vám.

Suroviny

Postup

  1. Ahojte. Ja keď robím tortu, tak si korpus upečiem predošlý deň a tiež aj parížsky krém si predvarím a to vtedy, keď sa mi pečie cesto. Každý má svoj zaužívaný pracovný postup na cesto, tak som prípravu cesta tentoraz neodfotil. Cesto po celkovom vychladení prerežeme vodorovne na 3 časti.
  2. Natrieme si krémom prízemie torty a naukladáme doň maliny a jemne ich potlačíme do krému. Maliny zakryjeme krémom.
  3. Ďalej natrieme krémom prvé poschodie a potom už postupujeme akom pri bode 2. Tretí plát cesta bude 2 poschodie resp. Vrch torty ktorý natrieme svetlým parížskym krémom. Bok torty som natrel tmavým krémom. Tortu som zdobil čoko krajkou,podľa šikovnej varecháčky Rennatte. Vďaka @Rennatte.
  4. A teraz Vám napíšem, že ako som robil tmavý parížsky krém. Čokolády nalámeme do smotany a za neustáleho miešania túto zmes krátko povaríme. Napočítaš do 60 a to aj bude stačiť. Dielo schladíme a umiestnime ho na noc do chladničky.Takto isto postupujeme aj pri príprave svetlého parížskeho krému.
  5. Na druhý deņ si schladenú čoko-smotanovú zmes narýchlo vyšľaháme. Do hotového krému pridáme 2 PL preosiateho kakaa. Krém miešame už,len na pomalom stupni šľahača.