Malinová torta - rozprávková (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Tak toto je naozaj rozpravka. Taka chutova. Skvela tvarohovo-ovocna torta. Pekne vyzera a este aj vyborne chuti. Mozete si ju pripravit aj ako nepecenu dobrotu a to tak, ze spodok urobite z mletych keksikov, ale aj mne aj mojmu manzelovi lepsie chutia tieto pecene podlozky. Velmi sa mi paci v reze, ako je to tam akoby vsadene do toho kremu... Malinove zele je absolutne fantasticke a v kombinacii s tvarohovo-mascarpone- smotanovou plnkou...no proste rozpravka:))) ....

12
porcií

Suroviny

Postup

  1. najprv si urobime malinove zele. Potrebujem k tomu tortovu formu s odopinatelnymi bokmi o priemere 18 cm. Malinove zele alebo Galaretku zalejeme 150 ml vody a za staleho miesania zahrievame na miernom ohni kym sa nerospusti., nevarime.
  2. taketo zele som pouzila. Predpokladam, ze na Slovensku ho nedostat kupit, ale kludne pouzite vasu osvedcenu zelatinu, prip, tortove zele v kombinacii s malinovym sirupom, ale vtedy vynechajte vodu
  3. Maliny rozmixujme s praskovym cukrom a prilejeme mierne ochladene malinove zele.Ak vam vadia zrniecka z malin, tak si tuto malinvu zmes prepasirujte cez sitko. Ja som nepasirovala.Pasirujte pred pridanim zele do rozmixovanych malin.
  4. Premiesame a vylejeme do pripravenej tortovej formy, ktoru sme vylozili potravinarskou foliou tak, aby konce pretrcali. Odlozime do chladnicky stuhnut na par hodin, najlepsie cez noc. Je dobre pripravit si toto malinove zele den vopred.
  5. Idema na korpus: vajcia slahame s cukrom 5 minut. Pridame olej, preslahame a nakoniec pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva a preosiatym kakaom. Premiesame uz len rucne a vylejeme do tortovej formy o piemere 24 cm , ktorej spodok sme vylozili papierom na pecenie a pecieme pri teplote 175 stupnov C asi 15 minut. Skuska spajlou.
  6. Vyberieme z rury a nechame na mriezke vychladnut.
  7. Tvarohova plnka: zelatinu zalejeme 150 ml vriacej vody a miesame, kym sa rozpusti. Odstavime bokom k ochladnutiu.
  8. Tvaroh, mascarpone, smotanu a praskovy cukor rozmiesame mixerom. Pridame za staleho miesania ochladenu , ale stale tekutu zelatinu. Preslahame.
  9. Do cistej tortovej formy dame uplne vychladeny korpus, z ktoreho sme stiahli papier na pecenie. Korpus prikryjeme 1/3 tretinou tvarohovej masy.
  10. Zo zele opatrne odstranime foliu a prelozime do tortovej formy na tvarohovu plnku.
  11. Malou lyzickou najprv vyplnime priestor okolo malinoveho zele a potom zvysok kremu rozotrieme na malinove zele a zarovname povrch. Odlozime do chladnicky aspon na 3-4 hodiny, ale opat plati, ze najlepsie na celu .
  12. Potom sa obrnime neskutocnou davkou trpezlivosti a cakame na prve susto, ktore si dame z tejto rozpravkovej torty.
  13. Dobru chut!