Malinová torta (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Mňammmmmmmmm :)))))

15
porcií
120 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov. Šľaháme bielky a pridávame kryštálový cukor, potom pirdávame pojednom žĺtky. Pridáme preosiaté múky a kypriaci prášok do pečiva a zamiešame. Vylejeme do formy a upečieme na 180 °C za 35 minút. Po vychladnutí cesto vodorovne rozkrojíme na 3 korpusy.
  2. Maliny rozmixujeme a scedíme, aby tam neboli kôstky. Pridáme vanilkový puding a uvaríme. Necháme vychladnúť.
  3. Vychladnutý puding dáme do šľahača a pridáme práškový cukor, vymiešame.
  4. Pridávame maslo po kúskoch a dobre vyšľaháme.
  5. Krém naplníme na korpus.
  6. Ďalšiu vrstvu tak isto a vrch i boky tiež natierame krémom. Dáme do chladničky stuhnúť.
  7. Práškový cukor a kukuričný škrob preosejeme a pridáme cukríky. Začneme miesiť. Dovtedy miesime kým sa nám hmota nespojí, potom pridáme olej a zapracujeme do hmoty.Na podložku dáme preosiatý práškový cukor a hmotu.Vyvaľkáme na požadovanú hrúbku. Dekoračným valčekom vtlačíme vzor na poťahovú hmotu. A potiahneme ňou tortu.
  8. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. :)
  9. Podávame :)))