Makrónky

Makrónky plnené čokoládovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tieto makrónky sú jednoduché a vhodné na všetky typy osláv a pohostení.

40 ks
porcií
45-50 minút
príprava
18-20 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Práškový cukor pomelieme a preosejeme. Mandľovú múku pomelieme 2x, aby nám neostali zrnká a spojíme so Zlatým klasom.
  2. Bielky šľaháme s kryštálovým cukrom pokiaľ sa cukor nerozpustí 10 minút. Pridáme potravinársku farbu a zľahka na menšom stupni mixéra zašľaháme do bielkov.
  3. Po častiach varechou vmiešame mandľovú múku zmiešanú so Zlatým klasom a mletý práškový cukor.
  4. Cesto je mierne tekuté, dáme ho do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou. Podložku na makrónky dáme na plech a striekame makrónky. Potom plechom zopár raz pobúchame po stole, aby sa z nich uvoľnili vzduchové bubliny. Makrónky necháme na plechu trocha uschnúť.
  5. Rúru predhrejeme na 150 stupňov a makrónky pečieme 18 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť, potom sa budú pekne odlepovať z podložky.
  6. Čokoládu polámeme na menšie kúsky dáme na vodný kúpeľ a rozpustíme. Smotanu na šľahanie v mikrovlnke ohrejeme a vlejeme do čokolády. Premiešame a dáme do chladničky vychladnúť.
  7. Po vychladnutí mixérom vyšľaháme do peny. Naplníme cukrárske vrecko s ozdobou špičkou a plníme makrónky, ktoré spájame. Dobrú chuť.