Makový zákusok

Autor receptu: givulik

Tento zákusok patrí už niekoľko rokov medzi naše stálice vždy keď je príležitosť. Samozrejme že nechýba ani tieto Vianoce ale zabudla som nafotit postup tak priložím len fotky z už skoro spapkanej dobroty. Objavila som ho roky dozadu v časopise a odvtedy sa ho naučili jest aj ľudia, ktorí nemajú radi mak.

35 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielky vyšľaháme a postupne k nim pridáme cukor, žĺtky, vodu, mak a múku spolu s kypriacim práškom. Vylejeme na plech s papierom na pečenie, množstvo cesta je cca na 28x35cm plech. Upečieme a po vychladnutí prerežeme na dva pláty a každý ešte pozdĺžne aby sme ich mohli naplniť.
  2. Na plnku si uvaríme hustý puding ktorý po vychladnuti primiešame k maslu vymiešanému s vanilkovým cukrom. Do vymiešaného krému pridáme rum podľa chuti. Pláty naplníme krémom takže nám vzniknú dva zákusky. Ja si to ešte vylepšujem tým, že všetky pláty polejem šťavou z jedného citróna. Zákusok je tak sviežejší.
  3. Na hotové zakusy si nalejeme polevu ktorú si vypracujeme z práškového cukru, citrónovej šťavy a horúcej vody. Dáme vychladnúť aspoň na dve hodiny aby sa nám chute spojili. Dobrú chuť.