Makový trhanec s vanilkovou penou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 82 °C

Suroviny

Postup

  1. Trhanec: Vianočku natrháme na menšie kúsky. Na panvici zohrejeme maslo, pridáme vianočku, posypeme cukrom, podlejeme mliekom a prehrejeme. Nakoniec pridáme smotanu. Vyložíme do misky a posypeme osladeným makom.
  2. Vanilková pena: Pol litra smotany s vanilkou dáme variť na 10–15 minút. Žĺtky vymiešame s kryštálovým a hnedým cukrom. Keď vanilková smotana vychladne, vyberieme z nej kúsky vanilky a primiešame k žĺtkom, zohrejeme na pare do 82°C. Hustý krém necháme vychladnúť a nakoniec ešte primiešame šľahačku vyšľahanú z 300 ml smotany. Dáme do chladničky na dve hodiny stuhnúť.
  3. Vanilkovou penou ozdobíme pripravený makový trhanec.