Makový srnčí chrbát

Autor receptu: izabella929

Výborný a chutný zákusok ku kávičke..je pre všetkých labužníkov sladkého múčnika skvelou zmenou..

10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia,cukor a vanilku vyšlaháme do peny.Zmiešala som mletý mak, múku a prášok do pečiva..roztopené maslo a smotanu som zmiešala a opatrne primiešala k vyšlahaným vajíčkam
  2. Opatrne som primiešala sypké vopred zmiešané hmoty, teda mletý mak, múku a prášok do pečiva..Formu s cestom vždy položím na plech, keď sa pečie v trúbe..aby sa mi nenaklonila a cesto nevytieklo...
  3. Formu na srnčí chrbát som vymazala olejom a jemnou strúhankou..cesto som vyliala do formy.Trúbu som si na začiatku prípravy cesta rozohriala na 180 st. a pečie sa 25-30 min. podľa veľkosti formy a aj druhu spotrebiča..upečený srnčí chrbát so nechala chladiť..zatial som si pripravila plnku.V mlieku som rozmiešala 3 lyžice krištálového cukru, pridala som pudingový prášok a v rajničke som uvarila na hustý krém..150g práškového cukru som vymiešala s 200g. masla .Vychladnutý puding a vyšlahané maslo s cukrom som spolu zmiešala nechala poriadne vychladiť.
  4. Vychladnutý srnčí chrbát som pokrájala na rezy, každý kus som natrela krémom a spojila...zostatok krému som použila na potretie spojov.. čokoládu a 2 lyžice oleja som roztopila nad parou a poliala celý múčnik...vyniesla som von na stôlm tam mi to ihneď stuhlo...srnčí chrbát treba krájať šikmým rezom s nožom namočeným do horúcej vody.. prajem dobrú chuť...