Makový baranček (fotorecept)
Autor receptu: pn
moj prvy baranček-trosku inak
Postup
- muku,cukor,vanilkovy cukor,sol,vajce,mlieko a vykysnuty kvasok dame do nadoby a vymiesime cesto
- nechame vykysnut asi 60 minut
- z vykysnuteho cesta odoberieme 1/3 cesta.zvyšok rozvalkame na doske na obdlznik 40x30cm.plat natrieme makovou plnkou(uvarime mlieko s cukrom,pridame mak a struhanku a nechame vychladnut) zrolujeme a nakrajame na kolieska hrube asi 1,5cm
- z odlozeneho cesta vyformujeme hlavu,nohy,chvost i ucho
- jednotlive kusky kladieme na plech s mastnym papierom do podoby baranceka,nakoniec baranka potrieme vajickom,na hlavu dame oko(hrozienko)nechame este trosku vykysnut
- dame piect do vyhriatej rury,pecieme asi 45min na 180st.