Makový banánovník

Autor receptu: mlsalka

Mám veľmi rada banány a mak, preto som sa rozhodla tieto dve suroviny spojit a toto je výsledok. Všetky suroviny dávam od oka, tak uvedené množstvá sú len orientačné.

9-13
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Piškóty rozdrvíme (rozmixujeme), pridáme kokosový olej a zmiešame dohromady, aby sa piškóty trochu spojili. (Môže sa to trochu aj drobiť, keď to natlačíme do formy a kokosový olej stuhne, bude to držať pokope.) Potom hmotu dobre natlačíme do formy vystlanej kuchynskou fóliou, aby sa zákusok lepšie vyberal.
  2. Plnku si pripravíme tak, že rozmačkáme (rozmixujeme) banány a do kašičky zamiešame mak. Aby to bolo hustejšie môžeme pridať podľa potreby kokosový olej alebo drvené piškóty. Plnku vylejeme na cesto do formy a posypeme strúhaným kokosom. Dáme do chladničky stuhnúť.
  3. Po vybratí z chladničky už len nakrájame na malé kocky, ozdobíme a môžeme podávať. Zákusok je veľmi sýty vďaka tuku, preto som cukor nepridávala, chuť dodajú banány a kokos.