Makovo-pohánkové muffiny s brusnicami

Autor receptu: danda3

Tieto muffinky som často robievala z klasickej hladkej múky, dnes som dala pohánkovú múku, miesto cukru med a podarili sa na výbornú. Recept je od Ivanky z mmb.

15 minút
príprava
20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Mak si namočíme do mlieka, môže sa použiť aj klasické. Do misy nastrúhame na hrubo jablká (po nastrúhaní mali 200 g), pridáme olej, vajce, med (alebo 100 g cukru), mlieko s makom a zmiešame.
  2. Brusnice opláchneme, nakrájame na menšie kúsky, pridáme k múke + PDP + sóde bikarbóne.
  3. Mokré suroviny nalejeme do múky a premiešame.
  4. Dáme do košíčkov, vyšlo mi ich 24 ks.
  5. Pečieme na 175°C cca 20 - 25 minút, treba vyskúšať špajdlou. Necháme vychladnúť.
  6. Muffinka po rozkrojení, je výborná.
  7. Muffinky pečené z klasickej múky a cukru.