Makovo-orechová torta

Autor receptu: mracik9

Recept pochádza zo starého zošita písaného mojou tetou asi pred polstoročím, ak nie viac.Je to dobrota,ktorej nikto neodolá.Z malými úpravami,som ju upiekla a poviem Vám,bol to gurmánsky zážitok.

12
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske vymiešame maslo a polovicu cukru.Do druhej nádoby dáme celé vajíčka a šľaháme aj z druhou polovicou cukru,spojíme to dokopy.Do vajíčkovej hmoty pridáme citrónovú kôru, šťavu,škoricu a pomaly pridávame mletý mak z orechmi do ktorých som pridala čajovú lyžičku kypriaceho prášku.Nakoniec ešte pridám na drobno pokrájané kandizované ovocie a rum,jemne premiešam.Hotové cesto som vyliala do tortovej formy ktorú som zospodu vystlala papierom a piekla na 180 st C 45 minút.Upečenú tortu som natrela hroznovo-jabĺkovým lekvárom a poliala čokoládovou polevou.
  2. Je výborná,šťavnatá a hlavne,nie je tam vôbec múka.Skúste,moja teta bola vychýrená kuchárka a jej koláče mali stále niečo do seba.A aby som nezabudla,orechy pred mletím som opiekla na suchej panvici,potom majú lepšiu chuť.