Makovo-jablkový toast
Autor receptu: mirkajan
Toto bola ťažká improvizácia, keď sa nám nečakane úplne rozvarili šúľance, ktoré boli
plánované na večeru. Mak už namletý, deti hladné, čo teraz? A tak vznikla táto rýchlovka.
Keďže to bola naozaj momentálna improvizácia, množstvá surovín neuvádzam, lebo som
ich naozaj nevážila, čiže množstvá si treba upraviť podľa prípadného počtu stravníkov.
15 minút príprava |
3-4 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci zohrejeme mlieko s hnedým cukrom, po zovretí pridáme pomletý mak, na hrubo postrúhané jablko a mletú škoricu, necháme prevariť. Plnka by nemala byť príliš riedka, aby nerozmočila toastový chlieb.
- toastové chleby natrieme z jednej stany maslom, na maslo dáme kopcovitú PL makovo-jablkovej plnky, prikryjeme druhým maslom natretým toastovým chlebom a vložíme do rozohriateho toastovača. Pečieme do chrumkava (cca 3-4 min.)
- Na tanieri môžeme posypať práškovým cukrom.