Makový koláč

Makovo-jablkový koláč s čokoládovou polevou

Autor receptu: helena10

Hrnček som použila 2 dl a plech 20 x 30 cm.

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšej miske vyšľahám celé vajcia s vanilkovým cukrom. Pridám mlieko, kyslú smotanu, premiešam. Potom pridám mletý mak, práškový cukor, múku s práškom do pečiva a dôkladne premiešam. Ako posledné dávam jablká, ktoré som očistené nastrúhala na väčšie slzičky. Ručne lopatkou premiešam.
  2. Makovo–jablkové cesto vylejem na plech, ktorý som celý vyložila papierom na pečenie. Rovnomerne rozotriem.
  3. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Kontrolujem špajľou.
  4. Ešte horúci upečený koláč natieram domácim lekvárom podľa vlastnej chuti. Nechávam vychladnúť.
  5. Po vychladení natieram na lekvár čokopolevu z kyslej smotany. Polevu pripravujem roztopením čokolády nad parou a následne po častiach vymiešam s kyslou smotanou. Nechávam v chladničke stuhnúť. Koláč nakrájam pred podávaním...