Makový koláč
Makovo-jablkový koláč s čokoládovou polevou
Autor receptu: helena10
Hrnček som použila 2 dl a plech 20 x 30 cm.
Postup
- Vo väčšej miske vyšľahám celé vajcia s vanilkovým cukrom. Pridám mlieko, kyslú smotanu, premiešam. Potom pridám mletý mak, práškový cukor, múku s práškom do pečiva a dôkladne premiešam. Ako posledné dávam jablká, ktoré som očistené nastrúhala na väčšie slzičky. Ručne lopatkou premiešam.
- Makovo–jablkové cesto vylejem na plech, ktorý som celý vyložila papierom na pečenie. Rovnomerne rozotriem.
- Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Kontrolujem špajľou.
- Ešte horúci upečený koláč natieram domácim lekvárom podľa vlastnej chuti. Nechávam vychladnúť.
- Po vychladení natieram na lekvár čokopolevu z kyslej smotany. Polevu pripravujem roztopením čokolády nad parou a následne po častiach vymiešam s kyslou smotanou. Nechávam v chladničke stuhnúť.
Koláč nakrájam pred podávaním...