Makové linecké kolieska

Autor receptu: bobotka

Toto pečivo má u nás tento rok premiéru. Objavila som ho v časopise o varení a pečení.Zdá sa, že zachutilo/ a to ešte nie sú Vianoce/ a získa si miesto v našej TOP 10 :)

80
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Postup

  1. Múku zmiešame s mletým makom, práškovým a vanilkovým cukrom.Pridáme maslo, žĺtok a vypracujeme cesto.Dáme do chladničky na 1 hodinu.
  2. Rúru rozohrejeme na 175 C.Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm.Vykrajujeme kolieska a do polovice z nich vykrojíme v strede menšie koliesko.Uložíme na plech, na papier na pečenie.Pečieme asi 8 minút.
  3. Vychladnuté kolieska spojíme džemom.Celé koliesko s vykrojeným kolieskom.Posypeme práškovým cukrom.