Maková torta
Maková torta bez múky
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Oddelíme bielky od žĺtkov.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
V druhej miske vymiešame žĺtky
s cukrom do peny. Pridáme
sneh z bielkov, mak a prášok
do pečiva. Cesto rozdelíme do dvoch tortových
foriem s priemerom 24 cm.
Pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.
- Krém: Mascarpone so smotanou a s cukrom vyšľaháme. Pridáme mak, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. Premiešame.
- Vychladnuté korpusy rozrežeme a naplníme krémom. Krém nanesieme aj na vrch a boky torty. Tortu cez noc necháme stuhnúť
v chladničke.
- Tortu na druhý deň ozdobíme
ovocím.
|