Maková torta

Maková torta bez múky

Autor receptu: redakcia

12
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Pridáme sneh z bielkov, mak a prášok do pečiva. Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem s priemerom 24 cm. Pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.
  2. Krém: Mascarpone so smotanou a s cukrom vyšľaháme. Pridáme mak, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. Premiešame.
  3. Vychladnuté korpusy rozrežeme a naplníme krémom. Krém nanesieme aj na vrch a boky torty. Tortu cez noc necháme stuhnúť v chladničke.
  4. Tortu na druhý deň ozdobíme ovocím.