Makový zákusok s višňami
Maková kocka s višňami
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup- Vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom. Pridáme
po jednom žĺtky. Potom vmiešame mak a rumovú
esenciu. Bielky vyšľaháme samostatne na tuhý sneh a zľahka ho primiešame do cesta.
- Cesto nalejeme do menšieho hlbšieho plechu vystlaného papierom na
pečenie. Dáme
piecť do rúry vyhriatej na 170 °C asi na 30 minút. Po upečení korpus
necháme vychladnúť a prerežeme ho
na dve rovnaké časti.
- Krém: Vyšľaháme mascarpone s práškovým a vanilkovým cukrom.
Primiešame a krátko zašľaháme
višne.
- Spodný korpus natrieme lekvárom.
Na lekvár natrieme krém a položíme
druhý korpus. Koláč dáme na
hodinku do chladničky.
- Poleva: Na sporáku
zohrejeme smotanu, ale nesmie sa
variť. Do zohriatej smotany pridáme
nasekanú čokoládu a nakrájané maslo.
Miešame, až kým sa všetko nespojí
a máme polevu želanej konzistencie.
Polevu nalejeme na vychladnutý koláč.
|