Macíkové muffiny zo sviežich citrusov

Autor receptu: lovemuffin

Moja sestra ako malá rada cucala citróny... len tak samotné, už ako batoľa. Môj brat zas zbožňuje gumených medvedíkov. Preto som sa rozhodla spojiť sviežu vôňu citrusov a hravých "gummy-bears" a upiekla som tieto macíkové muffiny. Ideálne na letnú detskú oslavu. Môžete si vybrať verziu z pomarančov alebo citrónov. (http://nikilovemuffin.blogspot.sk)

12-15
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ešte pred pečením si vyberte vajcia a jogurt z chladničky a nechajte ohriať na izbovú teplotu. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. V jednej miske si zmiešame suché suroviny - múku, kypriaci prášok, soľ a sódu bi karbónu. V druhej miske zľahka vyšľaháme vajcia, jogurt, olej, cukor a najemno nastrúhame kôru z citrusov. Postupne primiešavame suché suroviny a nakoniec pridáme nasekané vlašské orechy.
  2. Ak pečiete v klasickom plechu - vysteľte ho papierovými košíčkami. Ak pečiete v silikónových formách, nie je ich treba vymastiť. Rozlejeme cesto do košíčkov a pečieme 20 minút na 200 stupňov dozlatista. Muffiny necháme úplne vychladnúť.
  3. Potom ich natrieme polevou a ozdobíme medvedíkmi kým nám poleva nestuhne.Polevu si pripravíme tesne pred jej natieraním, lebo rýchlo tuhne. V miske dohladka vymiešame preosiaty práškový cukor a šťavu z citrusov. Poleva by mala byť viac hustejšia aby nestekala z muffinov.