Malinový cheesecake

Luxusný cheesecake s malinami a bielou čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: vikendovacukrarka

Chcela by som sa s vami podeliť o recept na jeden z najlepších cheesecake-ov, aký som kedy jedla. Recept je jednoduchý a cheesecake sa podľa neho vždy podarí! :) Ak sa vám recept páči, môžete mrknúť na môj blog Víkendová cukrárka (www.vikendovacukrarka.sk), pre viac inšpirácie. :)

10
porcií
60 minút
príprava
75 minút
na 140 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 140 °C.
  2. Sušienky rozmixujeme a zmiešame ich s mletými mandľami. Prilejeme rozpustené maslo a dobre zmiešame.
  3. Tortovú formu s priemerom 22 cm vystelieme papierom na pečenie a na dno utlačíme sušienkový korpus. Dáme na chvíľu do chladničky.
  4. Ricottu s čerstvým syrom vymiešame mixérom krátko a na nízkych otáčkach.
  5. Kryštálový cukor si v kuchynskom robote trochu pomelieme, aby bol jemnejší. Pomletý cukor prisypeme k ricotte, pridáme vajcia, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a všetko dobre zmiešame.
  6. Bielu čokoládu nasekáme nadrobno. Môžete ju pomlieť aj v kuchynskom robote.
  7. Čokoládu a maliny opatrne vmiešame do krému a vylejeme ho na korpus.
  8. Pečieme asi 75 minút. Upečený cheesecake má pevné okraje, ale stred je ešte trochu roztrasený (ako želatína). Nebojte sa, keď vychladne, bude pevne držať. Cheesecake necháme vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho dáme ešte na noc do chladničky.
  9. Vychladený cheesecake potrieme tenkou vrstvou kyslej smotany a navrch naukladáme maliny.
  10. Jemne posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.