Malinový cheesecake
Luxusný cheesecake s malinami a bielou čokoládou (fotorecept)
Autor receptu: vikendovacukrarka
Chcela by som sa s vami podeliť o recept na jeden z najlepších cheesecake-ov, aký
som kedy jedla. Recept je jednoduchý a cheesecake sa
podľa neho vždy podarí! :)
Ak sa vám recept páči, môžete mrknúť na môj blog Víkendová cukrárka
(www.vikendovacukrarka.sk), pre viac inšpirácie. :)
10 porcií |
60 minút príprava |
75 minút na 140 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 140 °C.
- Sušienky rozmixujeme a zmiešame ich s mletými mandľami. Prilejeme rozpustené maslo a dobre zmiešame.
- Tortovú formu s priemerom 22 cm vystelieme papierom na pečenie a na dno utlačíme sušienkový korpus. Dáme na chvíľu do chladničky.
- Ricottu s čerstvým syrom vymiešame mixérom krátko a na nízkych otáčkach.
- Kryštálový cukor si v kuchynskom robote trochu pomelieme, aby bol jemnejší. Pomletý cukor prisypeme k ricotte, pridáme vajcia, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a všetko dobre zmiešame.
- Bielu čokoládu nasekáme nadrobno. Môžete ju pomlieť aj v kuchynskom robote.
- Čokoládu a maliny opatrne vmiešame do krému a vylejeme ho na korpus.
- Pečieme asi 75 minút. Upečený cheesecake má pevné okraje, ale stred je ešte trochu roztrasený (ako želatína). Nebojte sa, keď vychladne, bude pevne držať. Cheesecake necháme vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho dáme ešte na noc do chladničky.
- Vychladený cheesecake potrieme tenkou vrstvou kyslej smotany a navrch naukladáme maliny.
- Jemne posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.