Luxusná bublanina
Autor receptu: misqs17
dnes sme kúpili veľa jahôdiek, rozmýšľala som čo s nimi, tak som si spojila moje obľúbené bublanina receptíky a vznikla takáto yummy bublaninka, super vláčna vo vnútri :)
6 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 175 °C |
Postup
- do misky dáme ricottu, rozpustenú heru, cukor a žĺtka...
- cca. 200 g jahod rozmixujeme na kasu s jednou lyzickou praskoveho cukru a zaroven si vyslahame sneh z bielkov so stipkou soli
- hmotu s ricottou vyslahame do penista, postupne pridavame muku, v ktorej uz mame primiesany prasok do peciva
- pridame rozmixovane jahody...
- nakoniec pridame vyslahany sneh z bielkov
- zmes vylejeme do pripravenej vymastenej a mukou posypanej formy, ja som mala 23cm okruhlu,ale to je malo, musi byt vacsia alebo normalne plech...na vrch poukladame zbytok jahod a posypeme vanilkovym cukrom...a vlozime do vyhriatej truby na 175C cca. 25 minut.(treba vyskusat spajdlou ci je hotovo)
- a hotovo :)
- preklopene na tanieri...
- a krajame :) je uplne super, vlacna, uplne sa rozpada na jazyku :)