Lussekatter

Autor receptu: svedka

Typicky svedsky safranovy kolacik,ktory sa jedava iba 13.decembra na Luciu (potajme sa vyjeda stale) :)

40
porcií
8-10 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. V prvom rade-1dcl muky sa rovna 60g muky-ak by robilo niekomu problem :) Maslo si roztopime a zmiesame s teplym mliekom,tvarohom,drozdim a vsetkym ostatnym.Necakame najprv na nakysnutie drozdia.Az ked riadne zmiesame vsetky ingrediencie,cesto prikryjeme utierkou a nechame odstat 40 minut.
  2. Po vykysnuti si cesto rozdelime na 4 casti.Prvu cast si usulame tak,aby nam vyslo nakrajane na 10 casti.Kazdu jednotlivu cast este raz usulame asi na hrubku tensieho parku :) , ,,zrolujeme,, ako vidite na obrazku-na jednej a potom na druhej strane.Takto postupujeme so vsetkymi castami,cize nam vide 40 kuskov.Do stredov ociek vlozime susene hrozienka.
  3. Poukladame ich na plech vystlanym papierom na pecenie a opat,prikryjeme utierkou a nechame opat odpocivat 40 minut.Po uplynuti casu ich potrieme celym vyslahanym vajickom.Pecieme vo vyhriatej rure 8-10 minut pri teplote 250 stupnov.
  4. Ak sa Vam nechcu tvarovat original Lussekatter,mozte ich jednoducho upect ako buchty.Potom treba piect 20 minut pri teploe 225 supnov.Dobru chut :)