Lososové linguine s pórom a smotanou

Autor receptu: elmer

Minule som sem pridával marinovaného lososa. Zostalo mi z neho, tak som rozmýšľal čo s ním. Vznikli z toho takéto lososové cestoviny v smotanovej omáčke s pórom a parmezánom. Ako väčšina mojich receptov - rýchle, jednoduché no chutné ;-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny. Uvarte si al dente Vaše obľúbené cestoviny. Nie je nutné, aby to boli výlučne linguine. Kľudne použite spaghetti, tagliatelle či farfalle. Podstatné je, aby neboli rozvarené.
  2. Omáčka. Veľmi jednoduchá. Na masle orestujte na kolieska nakrájaný pór. Keď pór zmäkne, prilejte smotanu, ochuťte soľou a mletým čiernym korením. Povarte kým omáčka nezhustne.
  3. Losos. Približne 5 minút pred dovarením omáčky do nej pridajte surového, na kocky nakrájaného lososa. Úplne mu stačí tých 5 minút aby sa uvaril a zároveň zostal mäkký a šťavnatý. To, že je losos dostatočne uvarený zistíte tak, že skúste predeliť kus v omáčke napr. varechou. Keď sa začína mäso od seba oddeľovať, máte hotovo.
  4. Servírovanie. Na tanier dáte cestoviny a polejete omáčkou s lososom. Na vrch nastrúhajte parmezán prípadne grana padano a môžete pridať pár lístkov bazalky. Ešte pohár bieleho vína a máte obed (večeru) ako lusk :)