Lososové linguine s pórom a smotanou
Autor receptu: elmer
Minule som sem pridával marinovaného lososa. Zostalo mi z neho, tak som rozmýšľal čo s ním. Vznikli z toho
takéto lososové cestoviny v smotanovej omáčke s pórom a parmezánom. Ako väčšina mojich receptov - rýchle,
jednoduché no chutné ;-)
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny. Uvarte si al dente Vaše obľúbené cestoviny. Nie je nutné, aby to boli výlučne linguine. Kľudne použite spaghetti, tagliatelle či farfalle. Podstatné je, aby neboli rozvarené.
- Omáčka. Veľmi jednoduchá. Na masle orestujte na kolieska nakrájaný pór. Keď pór zmäkne, prilejte smotanu, ochuťte soľou a mletým čiernym korením. Povarte kým omáčka nezhustne.
- Losos. Približne 5 minút pred dovarením omáčky do nej pridajte surového, na kocky nakrájaného lososa. Úplne mu stačí tých 5 minút aby sa uvaril a zároveň zostal mäkký a šťavnatý. To, že je losos dostatočne uvarený zistíte tak, že skúste predeliť kus v omáčke napr. varechou. Keď sa začína mäso od seba oddeľovať, máte hotovo.
- Servírovanie. Na tanier dáte cestoviny a polejete omáčkou s lososom. Na vrch nastrúhajte parmezán prípadne grana padano a môžete pridať pár lístkov bazalky. Ešte pohár bieleho vína a máte obed (večeru) ako lusk :)